Gecontracteerde zorg

Flevo Psychologen Praktijk heeft voor  2020 contracten met ALLE zorgverzekeraars behalve:  Promovendum, Besured, National Academic

Flevo Psychologen Praktijk heeft voor 2021 contracten met bijna alle zorgverzekeraars BEHALVE met:

MENZIS:

Menzis (3332), Anderzorg (3333), HEMA (3332)

CARESQ: 

iPtiQ Life S.A.: Promovendum (Caresco 3353), Besured (Caresco 3353), National Academic (Caresco 3353), Aon ( 3362)

EUCARE: Aevitae (3360)

Zorgverzekeraars VGZ en Caresq hebben onlangs laten weten dat een aantal labels van Caresq wordt overgenomen door VGZ voor het contractjaar 2021. Het gaat om Promovendum, National Academic en Besured. Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de zorgaanbieders die een contract met Caresq en/of VGZ hebben. Caresq stelt namelijk dat hun contract gewoon geldig blijft (maar wij hebben dus geen contract met hun afgesloten) , maar VGZ stelt dat de afspraken die zij maken voor 2021 ook gelden voor de verzekerden die onder de betreffende labels vallen. Dat lijkt tegenstrijdig. Van beide partijen krijgen wij onvoldoende duidelijkheid hierover.

Voor zorgaanbieders is duidelijkheid van groot belang, want verzekerden van Caresq worden volgens VGZ nu ineens meegerekend in het omzetbudget van VGZ. Of dit juridisch gezien kan, is onduidelijk. Bovendien geeft VGZ onvoldoende zekerheid dat het budget hierop tijdig aangepast zal zijn.

Mocht die duidelijkheid uitblijven, dan zal de LVVP (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten) een melding doen bij de Nederlandse Zorgautoriteit.